«Gâteaux de voyage» από τις «Γλυκές Αλχημείες»
Αυτό το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 20.00, στο OPEN, ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί «γλυκά του ταξιδιού», δηλαδή γλυκάκια που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής (σνακ, κέικ και βουτυρένια μπισκότα), τα οποία μπορούμε ν’ απολαύσουμε στην εκδρομή, στο πικ νικ, στο γραφείο ή στο σχολείο.
Ο Στέλιος καταφέρνει να μετατρέψει τα γνώριμα γαλλικά γλυκά σε ελληνικές λιχουδιές και ξεκινάει «παντρεύοντας» φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα, κράνμπερις και γλασαρισμένα φρούτα με μοναδική σοκολάτα σ’ ένα πατέ που μαγεύει, τόσο με την εμφάνιση, όσο και με τη γεύση του.
Το γαλλικό γλυκό «Financier» έδωσε έμπνευση στον Στέλιο για να φτιάξει ένα κέικ με λεπτή, φίνα γεύση, που οφείλει την υγρασία του στο κεντρικό του υλικό, το τσάι.
Φυσικά, μετά έρχεται το «γλυκό ψωμί» με ξηρούς καρπούς. Ένα λαχταριστό σνακ, που τρώγεται με οποιοδήποτε άλειμμα ή και σκέτο και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.
Για το τέλος, ο Στέλιος αφήνει το καλύτερο. Ποιος δεν αγαπάει τα μπισκότα; Τραγανά, μεγάλα, με φουντούκια και κομμάτια σοκολάτας! Η αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων!
«Γλυκές Αλχημείες», με τον Στέλιο Παρλιάρο, αυτό το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 20.00 και κάθε Σάββατο, στο OPEN. Ένα απολαυστικό ταξίδι στον όμορφο κόσμο της ζαχαροπλαστικής.
#glykesalchimies_official
#eisaiOPEN
One Comment
Μαγικές οι γεύσεις του Σεφ. Αγαπάμε Παρλιάρο 😉