ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ, ώρα για σαρακοστιανά!

ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ, ώρα για σαρακοστιανά!

Η πρώτη εβδομάδα της Σαρακοστής αρχίζει με το μενού της Καθαρής Δευτέρας και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας ετοιμάζει υπέροχα, λαχταριστά πιάτα, γλυκά και αλμυρά.

Αναλυτικά, οι προτάσεις της για την εβδομάδα Δευτέρα 15 έως και Παρασκευή 19 Μαρτίου, είναι:

Καθαρή Δευτέρα 15 Μαρτίου  

Τρεις συνταγές αντιπροσωπευτικές για την ημέρα: χταπόδι με φάβα,  παραδοσιακή λαγάνα και εύκολη, λαχταριστή νηστίσιμη σαλάτα.

Τρίτη 16 Μαρτίου

“Ταξίδι” μέχρι το Μαρόκο, μια χώρα που έχει από τις πιο πικάντικες κουζίνες του κόσμου, γεμάτη επιρροές από Ανδαλουσία, Αραβία και Γαλλία. Χαρακτηρίζεται από τις μοναδικές γεύσεις και τους συνδυασμούς των υλικών, όπως κόλιανδρο, μαϊντανό, κύμινο, τσίλι, κανέλα και ζάχαρη. Σήμερα, λοιπόν, μαροκινά κεφτεδάκια με γιαούρτι, κους κους με αμύγδαλο και λαχανικά και στο τέλος, παραδοσιακό γλυκό με κρέμα αμυγδάλου

Τετάρτη 17 Μαρτίου  

Η Αργυρώ ετοιμάζει σήμερα τηγανίτες λαχανικών, ένα φοβερό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας, κοτοκαροτόπιτα που αποτελεί ένα πλούσιο γεύμα από μόνη της, με υλικά το κοτόπουλο ψαχνό που μας περίσσεψε από προηγούμενο γεύμα. Και για το τέλος, τηγανόψωμο με φέτα που τρώγεται ζεστό ή κρύο και αποτελεί το απόλυτο συνοδευτικό.

Πέμπτη 18 Μαρτίου  

Η Αργυρώ μάς καλωσορίζει στην κουζίνα της με τρεις απλές και μαγικές συνταγές. Ξεκινάει με αραβική μακλούμπα, ένα πιάτο με βάση το ρύζι. Μακλούμπα σημαίνει “αναποδογυρισμένος” και είναι ένα πιάτο που μαγειρεύουν σε Παλαιστίνη, Ιράκ, Ιορδανία και Συρία με κοτόπουλο ή αρνάκι. Είναι κυρίως πιάτο και συνοδευτικό μαζί, μαγειρεμένο σε διαφορετικούς χρόνους και σερβιρισμένο σε διαφορετικές στρώσεις, στις οποίες παρεμβάλλονται και άλλα νόστιμα υλικά, όπως κουνουπίδι, μελιτζάνες και πατάτες. Συνεχίζει με πενάκι λαχανικών με σάλτσα σπανάκι verde και μπλε τυρί Δανίας και καταλήγει με μία λαχταριστή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.

Δείτε ακόμα:  LICE FREE της FREZYDERM: ΑΜΠΡΑΚΑΤΑΜΠΡΑ Ή… Ψείρα Ξεκόλλα;

Παρασκευή 19 Μαρτίου  

Η Αργυρώ μαγειρεύει σήμερα μία πικάντικη συνταγή για γαρίδες με κάρυ και λαχανικά, που σίγουρα θα μας εντυπωσιάσει. Συνεχίζει με τη συνταγή για ένα στεφάνι με σαλάμι και τυρί που μπορούμε να δοκιμάσουμε ως σνακ, είτε ως κυρίως πιάτο με πράσινη σαλάτα και σάλτσα τομάτας. Και για το τέλος, ένα θεϊκό γλυκό. Το γλυκό των Βάσκων, που παραπέμπει σε γαλλική φλαν και αποτελεί ένα ιδανικό επιδόρπιο για όλα τα γεύματα.

Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ
Δευτέρα με Παρασκευή στις 11.30, στον ΣΚΑΪ

Δείτε όλες τις συνταγές εδώ:
www.skaitv.gr/show/psuchagogia/ora-gia-fagito/sezon-2020-2021…  🔗

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top