Η δέσμευση της Benetton απέναντι στη βιωσιμότητα

Η δέσμευση της Benetton απέναντι στη βιωσιμότητα

Η Benetton ήταν πάντα συνώνυμη με τα πλεκτά, το χρώμα, την ποιότητα, αλλά και με τη βιωσιμότητα, μια αξία που η εταιρεία έχει προωθήσει σταθερά κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριάντα ετών ιδιαίτερα μέσα από τις επικοινωνιακές εκστρατείες της για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η εταιρεία προωθεί επίσης τη βιωσιμότητα και μέσα από τον έλεγχο της αλυσίδας εφοδιασμού των καταστημάτων της όχι μόνο σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα και τη διαφάνεια, αλλά και σε ό,τι αφορά τις ηθικές, περιβαλλοντικές και εργασιακές αρχές.

Mια σειρά δραστηριοτήτων της Benetton στοχεύουν στο να καταστήσουν τα προϊόντα και τα καταστήματά της όλο και πιο βιώσιμα, μειώνοντας τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και παρακολουθώντας προσεκτικά ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού.

Η μόδα δεν είναι το παν!

Διακηρύσσει η Benetton και παραθέτει τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία της:

Δραστηριοποιούμαστε στον χώρο της μόδας από το 1965.

Δεν δημιουργούμε απλά μοντέρνα ρούχα. Νοιαζόμαστε όχι μόνο για όσους θα φορέσουν τα ρούχα μας, αλλά και για το περιβάλλον.

Νοιαζόμαστε για τις πρώτες ύλες των ενδυμάτων μας.

Οι συλλογές μας αποτελούνται από 80% φυσικές ίνες και κάποια από τα προϊόντα μας είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμες ύλες. Σκοπός μας είναι να χρησιμοποιούμε μόνο βιώσιμο βαμβάκι μέχρι το 2025.

Νοιαζόμαστε για τον τρόπο που κατασκευάζουμε τα ενδύματά μας. Προσπαθούμε να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα μέσω της παραγωγικής μας διαδικασίας, αποφεύγοντας τη χρήση τοξικών χημικών ουσιών.

Η δέσμευση της Benetton απέναντι στη βιωσιμότητα

Νοιαζόμαστε για το πώς φτάνουν τα ενδύματά μας σε σας.

Αναζητούμε τις καλύτερες λύσεις για να αποστείλουμε τα εμπορεύματά μας σε ολόκληρο τον κόσμο και να τα παραλάβετε από ένα από τα καταστήματά μας ενεργειακής απόδοσης ή απευθείας στο σπίτι σας σε οικολογική συσκευασία.

Δείτε ακόμα:  «Kitchen Lab»
Νοιαζόμαστε για τη διάρκεια ζωής των ενδυμάτων μας.

Δεν κάνουμε συμβιβασμούς στην ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούμε και σας δείχνουμε πώς να επεκτείνεται τον κύκλο ζωής των ενδυμάτων σας. Τα μισά από τα ενδύματά μας είναι κατασκευασμένα από ένα μόνο νήμα και μπορούν εύκολα να ανακυκλωθούν.

Όλα αυτά δεν αποτελούν μόνο λόγια.

Αποτελούν δεσμεύσεις πιστοποιημένες από μερικούς από τους πιο έγκριτους οργανισμούς στον τομέα της αειφόρου παραγωγής. Είμαστε από τους πρωτοπόρους της Greenpeace στον τομέα των εταιρειών που δεν χρησιμοποιούν τοξικές ύλες και μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην Ιταλία στον ετήσιο Δείκτη Διαφάνειας Μόδας στον τομέα της διαφάνειας.

Όλα αυτά δεν αποτελούν στρατηγικές μάρκετινγκ.

Αποτελούν κομμάτι της ιστορίας μας. Πρωτοπορούμε, δημιουργώντας, για παράδειγμα, υπηρεσίες συλλογής μεταχειρισμένων ενδυμάτων, και είμαστε ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες που ξεκίνησαν τον διάλογο γύρω από τα ορυκτά καύσιμα και τις κλιματικές αλλαγές.

Πρωτοπορούμε, δημιουργώντας, για παράδειγμα, υπηρεσίες συλλογής μεταχειρισμένων ενδυμάτων, και είμαστε ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες που ξεκίνησαν το διάλογο γύρω από τα ορυκτά καύσιμα και τις κλιματικές αλλαγές. Και όλα αυτά χάρη σε ανθρώπους σαν κι εσάς που μας βοηθάτε να βαδίζουμε στο μονοπάτι της αειφορίας.

benettongroup.com/sustainability
benetton.com/sustainability

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top