ergon MYKONOS – με έμπνευση από την Ελληνική Επανάσταση

H νέα S/S21 ΣΥΛΛΟΓΗ ‘ergon MYKONOS εμπνέεται από την Ελληνική Επανάσταση και δίνει τη δική της εικαστική παρέμβαση στη μόδα για την επέτειο των 200 χρόνων αγγίζοντας τη σύγχρονη Ελληνίδα στην ψυχή και το πνεύμα.

Η συλλογή είναι εμπνευσμένη από τη ματιά των ζωγράφων της εποχής. Τα χρώματα, οι μορφές, η ποικιλία και η πολυπλοκότητα των ενδυμασιών που έμειναν ταυτισμένα με την ελληνική επανάσταση, αλλά και η δύναμη των γυναικών, αποτέλεσαν για την εταιρεία τα νέα σύμβολα που ορίζουν τη συλλογή του ’21 και αποτυπώνονται στα σχέδια των φετινών υφαντών.

Ιστορίες βγαλμένες κατευθείαν από τους καμβάδες του Ευγένιου Ντελακρουά, του Γουίλιαμ Τέρνερ, του Αύγουστου Βινσόν, του Νικόλαου Γύζη και τόσων άλλων ζωγράφων που αποτύπωσαν στα έργα τους Έλληνες με ενδυμασίες αέρινες, που άφηναν σημεία του σώματος γυμνά, πουκάμισα και φουστανέλες σκισμένες από την μάχη ή στολές αυστηρές δηλώνοντας την ηθική και το χρέος των πολεμιστών της εποχής.

Η φετινή αφήγηση-ντοκουμέντο είναι μια επέτειος, μια ευκαιρία για επαναπροσδιορισμό, μια απελευθέρωση για ό,τι μας δεσμεύει στιλιστικά, μας δίνει το συγκεκριμένο παρόν της Ελληνικής μόδας απαλλαγμένο από το βάρος παρελθουσών εμπειριών.

Χαρακτηριστικά σχέδια από τα υφαντά της συλλογής SS21:
  • Στέμμα: λεπτομέρεια από ρούχο Έλληνα πολεμιστή, όπως αυτό απεικονίζεται σε πίνακα που βρίσκεται στο Μουσείο του Ηρακλείου στην Κρήτη.
  • Αη-Γιώργης: μάχη σταθμός για την Ελληνική επανάσταση όπου ο Καραϊσκάκης αντιμετώπισε τον Σουλτάνο κατακτητή στο Μοναστήρι του Αι-Γεωργίου στο Βουλγαρέλι-Κήρυξη επανάστασης.
  • Αγαμέμνων: το πλοίο-σύμβολο της Μπουμπουλίνας
  • Πιέτες: οι πιέτες της παραδοσιακής φουστανέλας όπως αποδόθηκαν ζωγραφικά
  • Μωσαϊκό 1821: μία σύνθεση συμβόλων φέσι, γιαταγάνι, τσαρούχι, ημερομηνία, σχεδόν αποδομημένη εικαστικά που δεν παραπέμπει σε τίποτα παρά εικαστικά αφηρημένα σχέδια.

Το brand ‘ergonMykonos λειτουργεί σαν μια μηχανή του χρόνου που δίνει διαφάνεια στην ιστορία της Ελλάδας. Συμβολίζει το fusion τεχνών, στυλ, πολιτισμών και εποχών και είναι πάντα ανοιχτό σε νέες προσθήκες και προκλήσεις.

Δείτε ακόμα:  ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ, Άντε Και Καλό Καλοκαιράκι
Λίγα λόγια για τη δημιουργό του brand ergon Mykonos

Η Μαριέττα Καρπαθίου, Creative Director & Ιδρύτρια της εταιρείας, έχει καταφέρει να μεταδώσει την εμπειρία της στην αρχιτεκτονική και την καλλιτεχνική της φύση σε ένα brand που ενσωματώνει το όραμά της για την παρουσία της τέχνης στην καθημερινότητά μας σε συνδυασμό με τη διαχρονικότητα και την εφευρετικότητα του Ελληνικού πνεύματος.

Κάθε συλλογή είναι μια νέα συμπύκνωση ιστορίας και παράδοσης, μια μοναδική ιστορική ταυτότητα. Μέσα σ’ έναν πολιτισμό sοcial media, fast fashion και καταναλωτικής τέχνης, η ‘ergon Mykonos σχεδιάζει τα δικά της μοντέλα χρόνου και ζωής με «ηθική» κομψότητα, εκφράζοντας την ένωση διαφορετικών μορφών τέχνης: της αρχιτεκτονικής, του σχεδίου μόδας & των εικαστικών τεχνών.

ergonmykonos.com…  🔗

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top