Η Parabita δίπλα σε Γυναίκες που το έχουν ανάγκη

Μια ακόμα πρωτοβουλία της Parabita, που δείχνει την έμπρακτη στήριξή της στις γυναίκες μέσω της δωρεάς ρουχισμού στον «Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους» του Δήμου Αθηναίων.

Με σύνθημα το #togetherwecan, η Parabita, μαζί με την ηθοποιό Βίκυ Σταυροπούλου, βρέθηκαν δίπλα σε γυναίκες που το έχουν ανάγκη με δωρεά  καινούργιου ρουχισμού. Η Parabita, εγκαινιάζοντας ένα πρόγραμμα δωρεών, στο πλαίσιο των Ενεργειών Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θέτει σε εφαρμογή, επίλεξε την εν λόγω δομή, που ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2013, λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο και παρέχει στις γυναίκες και στα παιδιά τους ασφαλή φιλοξενία, σίτιση, ψυχοκοινωνική στήριξη και φροντίδα από εξειδικευμένο προσωπικό. Στόχος του ξενώνα είναι η υποστήριξη, η ενδυνάμωση και η επανένταξη των γυναικών στην κοινότητα και στην αγορά εργασίας.


Με αφορμή τη δωρεά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Parabita, κ. Βασίλης Σταθόπουλος μαζί με την ηθοποιό Βίκυ Σταυροπούλου συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νίκο Βαφειάδη καθώς και τις κ.κ. Ουρανία Κακριδά Διευθύντρια Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Σταματίνα Στρατηγάκη, Κοινωνική Λειτουργό και Θεώνη Νικολέτου, Παιδαγωγό.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκαν οι σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αναφορικά με την κακοποίηση, οι στόχοι του ξενώνα αλλά και τα αποτελέσματα της λειτουργίας του. Αναδείχθηκε επίσης η σημαντικότητα της Γραμμής SOS «15900» για τη Βία κατά των γυναικών. Η Γραμμή SOS 15900 είναι µια υπηρεσία εθνικής εμβέλειας, που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύματα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άμεσα µ’ ένα φορέα αντιμετώπισης της έµφυλης βίας. Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο.

Δείτε ακόμα:  Η SARKK ABEE  διπλα στα Παιδικά Χωριά SOS και στο Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα  

#togetherwecan

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top