Η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. κοντά στις κοινωνικές ανάγκες όλο το 2020

Η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. κοντά στις κοινωνικές ανάγκες όλο το 2020

Σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από τις συνέπειες της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. ενίσχυσε περαιτέρω τη μακρόχρονη παράδοση προσφοράς της προς την κοινωνία, διευρύνοντας τις πρωτοβουλίες της για στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Το κοινωνικό έργο της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. αναπτύχθηκε πάνω σε τρεις βασικούς πυλώνες:

  • Δωρεά 20 αναπνευστήρων και ειδών πρώτης ανάγκης

Ως ενεργό και ευαισθητοποιημένο μέλος της ελληνικής κοινωνίας, παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. παρέδωσε στο Υπουργείο Υγείας 20 αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας, για τον εξοπλισμό Μονάδων Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων αναφοράς για την αντιμετώπιση του COVID-19, ανά την Ελλάδα. Με τη δωρεά αυτή, θέλησε να στηρίξει έμπρακτα το κοινωνικό σύνολο, το Υπουργείο Υγείας, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του ιού.

Η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. κοντά στις κοινωνικές ανάγκες όλο το 2020

Επίσης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τουρισμού, προσέφερε δωρεάν τρόφιμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για την κάλυψη των αυξημένων επισιτιστικών αναγκών, λόγω της πανδημίας και  παρέδωσε τρόφιμα πρώτης ανάγκης στο Δήμο Χερσονήσου, στην Κρήτη, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου μετά τον ισχυρότατο σεισμό.

  • Μείωση της υπογεννητικότητας σε 90 απομακρυσμένα ηπειρωτικά χωριά

Η εταιρεία συνεχίζει σταθερά το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Μια ελπίδα γεννιέται!», στηρίζοντας τις γεννήσεις σε 90 απομακρυσμένα ηπειρωτικά χωριά, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ HOPEgenesis. Η  ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. πέρα από την κάλυψη των εξόδων ιατρικής παρακολούθησης, εξετάσεων και τοκετού, προσφέρει στα μωρά που γεννιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος, τις βρεφικές τροφές για τα 2 πρώτα χρόνια της ζωής τους. Το 2020 διατέθηκαν 68.500 μερίδες βρεφικών γευμάτων.

  • Διάθεση πάνω από 250.000 μερίδων φαγητού και ροφημάτων και 9 τόνοι φαρινάλευρων
Δείτε ακόμα:  Ώρα για κολατσιό! - Οικονομικές συνταγές από την Chiquita τώρα που άνοιξαν τα σχολεία

Η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. κάλυψε ανάγκες ευπαθών ομάδων της κοινωνίας προσφέροντας περισσότερες από 220 χορηγίες σε Ιδρύματα, Κοινωνικούς Φορείς, Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις και Δήμους.

Η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. κοντά στις κοινωνικές ανάγκες όλο το 2020

Έτσι, μέσα στο 2020, προσέφερε συνολικά πάνω από 200.000 μερίδες φαγητού, όπως βρεφικές κρέμες και βρεφικό γάλα, πουρέ, δημητριακά, κρέμα άνθος αραβοσίτου, φρουϊ ζελέ, ρυζόγαλο, άλλα επιδόρπια, σοκολατοειδή κ.τ.λ., καθώς και 50.000 ποτήρια ροφημάτων και 9 τόνoυς φαρινάλευρων, στηρίζοντας φορείς όπως: Κιβωτός του Κόσμου, Χαμόγελο του Παιδιού, Φίλοι του Παιδιού, ΔΕΣΜΟΣ, Ερυθρός Σταυρός, Κοινωνικά Παντοπωλεία, κ.ά.

Επίσης, συνέχισε τις διαχρονικές δράσεις της, στις οποίες περιλαμβάνονται, η κάλυψη των ετήσιων αναγκών διατροφής των παιδιών του Παιδικού Σταθμού του Σωματείου «Οι Φίλοι του  Παιδιού» για 6η συνεχή χρονιά, καθώς και η στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου, στην οποία προσφέρει προϊόντα για τις ανάγκες των 5 βρεφονηπιακών σταθμών που επιβλέπει και των συσσιτίων που οργανώνει.

Παράλληλα, Η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. στηρίζει διαχρονικά την Τράπεζα Τροφίμων και το έργο της κατά της σπατάλης φαγητού με στόχο την καταπολέμηση της πείνας.

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top