«Συνταγές Ψυχής» με την Ελένη Ψυχούλη
Ένα ταξίδι ζωής, γεμάτο χρώματα, νοστιμιά και αισιοδοξία με την Ελένη Ψυχούλη αρχίζει την Κυριακή 14 Μαρτίου, στις 17.40. στον ΣΚΑΪ, από το βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο.
Το οδοιπορικό ξεκινά από τους ελαιώνες στο Νότιο Πήλιο και παρακολουθεί τη διαδικασία για την καλλιέργεια της ελιάς, που θεωρείται πολύ σημαντική στην περιοχή, εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Από το μάζεμα της ελιάς μέχρι το ελαιόλαδο στο μπουκάλι θα γνωρίσουμε όλες τις πληροφορίες, που οι περισσότεροι αγνοούμε.
Πρώτο μαγείρεμα στην εκπομπή, το κολατσιό του εργάτη, στο χωράφι: ρέγκα ψητή στην εφημερίδα με πορτοκάλι, ελιές και κρεμμύδι, μέχρι να βγει μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης το πρώτο λάδι, που δοκιμάζεται με καψαλισμένο στο φούρνο του ελαιοτριβείου ψωμί.
Με ένα μπουκάλι από το φρέσκο λάδι, ως πεσκέσι, επίσκεψη στο σπίτι της Τάνιας Τσανακλίδου. Η Ελένη ζυμώνει και αφήνει το ζυμάρι να φουσκώσει δίπλα στο φούρνο. Περιμένοντας, η Τάνια φτιάχνει λιγκουίνι με αυγοτάραχο… Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, η Ελένη ετοιμάζει τυρόψωμο και για επιδόρπιο κρέμες με λεμόνι.
«Συνταγές Ψυχής» με την Ελένη Ψυχούλη
Πρεμιέρα, την Κυριακή 14 Μαρτίου
και κάθε Κυριακή στις 17.40, στον ΣΚΑΪ
Αφήστε μια απάντηση