4 βήματα για να διαλέξεις το τέλειο jacket μοτοσυκλέτας

Το μπουφάν δεν πρέπει να λείπει από τον εξοπλισμό κανενός αναβάτη, η επιλογή του όμως μπορεί να αποδειχθεί σπαζοκεφαλιά. Δες τώρα πως θα επιλέξεις το κατάλληλο δίνοντας προσοχή στα υλικά κατασκευής, τα προστατευτικά, την εφαρμογή και φυσικά την τιμή.

Ο εξοπλισμός του αναβάτη πρέπει να είναι πλήρης και αποτελεσματικός. Το μπουφάν είναι αναπόσπαστο κομμάτι του και μάλιστα από τα πιο σημαντικά, αφού προστατεύει το θώρακα, την πλάτη τους αγκώνες και τους ώμους του αναβάτη. Δεν θα πρέπει να λείπει από κανέναν ανεξάρτητα από τη διάρκεια της μετακίνησης.

Πριν προχωρήσεις όμως στην αγορά του, πρέπει να σκεφτείς και να δώσεις προτεραιότητα σε διάφορους παράγοντες όπως, την πρακτικότητα, το επίπεδο ασφάλειας και την τιμή, προκειμένου να βρεις εκείνο που τα συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η προστασία σε πρώτο πλάνο

Τα μπουφάν που είναι κατάλληλα για μοτοσυκλέτα, είναι κατασκευασμένα από υλικά όπως δέρμα ή cordura, τα οποία προσφέρουν μεγάλη αντοχή στην τριβή. Επίσης, διαθέτουν εγκεκριμένα προστατευτικά τουλάχιστον σε ώμους και αγκώνες, αφού τα σημεία αυτά δέχονται μεγάλη καταπόνηση σε περίπτωση πτώσεις. Για πιο ολοκληρωμένη προστασία, ορισμένα μπουφάν διαθέτουν προστατευτικό πλάτης ή θήκη για τέτοιο, ώστε να μπορεί να μπει εκ των υστέρων.

Τα προστατευτικά δεν θα πρέπει να περιορίζουν την άνεση ή τις κινήσεις σου, ενώ ταυτόχρονα είναι καλό να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σημείο που προορίζονται να προστατέψουν και να μην είναι πολύ μικρά σε μέγεθος. Το μπουφάν που θα επιλέξεις πρέπει να έχει έγκριση CE και συγκεκριμένα CE1 ή CE2, με το δεύτερο να παρέχει μεγαλύτερο επίπεδο ασφάλειας. Η τεχνολογία των μπουφάν έχει προχωρήσει πλέον σε τέτοιο βαθμό που πολλά διαθέτουν αερόσακο, ο οποίος ενεργοποιείται κατά την πτώση αυξάνοντας κατά πολύ τα επίπεδα ασφάλειας.

Δείτε ακόμα:  500 πακέτα ελπίδας κι αγάπης
Η σημασία της σωστής εφαρμογής

Η σωστή εφαρμογή του μπουφάν, είναι σημαντική, ώστε ο αναβάτης να νιώθει άνετα όταν το φορά και να είναι προστατευμένος. Αν για παράδειγμα, το μπουφάν είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος, θα ανεμίζει έντονα στις υψηλές ταχύτητες. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ενοχλητικό κι έτσι, δεν θα αισθάνεσαι άνετα και θα αποσπάται η προσοχή σου κατά την οδήγηση.

Ευτυχώς, τα περισσότερα μπουφάν διαθέτουν ιμάντες από τους οποίους μπορούν να γίνουν μικρές ρυθμίσεις για τέλεια εφαρμογή. Επίσης, αν το μπουφάν δεν είναι στο σωστό μέγεθος, τα προστατευτικά του δεν θα εφαρμόζουν σωστά στο σώμα σου και πολύ πιθανόν να αποδειχθούν αναποτελεσματικά σε περίπτωση πτώσης.

Μη βιαστείς να διαλέξεις, αφιέρωσε χρόνο και δοκίμασε διαφορετικά μπουφάν και μεγέθη.

Πριν αγοράσεις μπουφάν, αφιέρωσε χρόνο και δοκίμασε διαφορετικά μοντέλα σε διάφορα μεγέθη για να βρεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον σωματότυπό σου, αφού τα μεγέθη μπορεί να αλλάζουν από εταιρεία σε εταιρεία. Έχε κατά νου τη χρήση για την οποία προορίζεται το μπουφάν και τη θέση οδήγησης της μοτοσυκλέτας σου. Ένα πιο κοντό μπουφάν θα είναι πιο άνετο, αν είναι σκυφτή η θέση οδήγησης, ενώ σε ένα ταξίδι με on – off μοτοσυκλέτα που έχει πιο όρθια θέση οδήγησης, ένα πιο μακρύ μπουφάν θα προσφέρει καλύτερη κάλυψη από τα στοιχεία της φύσης.

Το διαβάσαμε στο: menexclusive.com…  🔗

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top