Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

Μήπως νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι;

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από τεράστια σωματική και ψυχική εξάντληση. Οι πάσχοντες από σύνδρομο χρόνιας κόπωσης δεν αισθάνονται ανακούφιση μετά από ανάπαυση, αντίθετα η κόπωσή τους συνεχίζει να επιδεινώνεται. Σιγά-σιγά, αυτά τα συμπτώματα της χρόνιας κόπωσης μπορεί να γίνουν εξουθενωτικά, εμποδίζοντας τον ασθενή από μια φυσιολογική ζωή.

Τι είναι αυτό το σύνδρομο;

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης δεν ήταν αποδεκτό από την ιατρική κοινότητα. Η κλασική ιατρική θεωρούσε ότι οι πάσχοντες ήταν φυγόπονοι ή κατά φαντασίαν ασθενείς. Για τους περισσότερους ιατρούς, ευτυχώς πλέον, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης έχει πλέον αναγνωριστεί.

Υπάρχουν, λοιπόν, ερευνητικά προγράμματα για την καλύτερη κατανόηση των αιτιών της νόσου, για να βελτιωθεί η διάγνωση, η ανακούφιση από τα συμπτώματα και να βρεθούν δυνατότητες αντιμετώπισης των συμπτωμάτων.

Όσοι υποφέρουν από κόπωση σε καθημερινή βάση, δεν μπορούν να αναλάβουν τη φροντίδα του εαυτού τους, πόσω μάλλον της οικογένειάς τους ή τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

Τα συμπτώματα του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι κάπως δύσκολο να διαγνωστεί, καθώς δεν υπάρχει ειδική ιατρική εξέταση ή διαγνωστικός δείκτης που να σχετίζονται με αυτό. Αντ’ αυτού, καθορίζεται από μια συλλογή των συμπτωμάτων.

Παρουσιάζεται αρχικά με την έναρξη της επίμονης κόπωσης. Η έναρξη της κόπωσης είναι συνήθως απότομη και συχνά ακολουθεί μια γριπώδης συνδρομή (“κρύωμα” ή “γρίπη”) ή έντονο στρες. Όσο όμως και αν το άτομα προσπαθούν να ανακάμψουν απ’ αυτή την κούραση, ποτέ δεν αισθάνονται καλύτερα. Ως αποτέλεσμα, η εξάντληση τους αναγκάζει να γίνουν λιγότερο ενεργοί.

Πώς βοηθάει ο βελονισμός στο αίσθημα της κόπωσης;

Ο ειδικός χρειάζεται να λάβει ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό προκειμένου να κατανοήσει τα ακριβή αίτια και να μπορέσει με την κατάλληλη διάγνωση να στοχεύσει στην ανακούφιση και την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Ο ιατρικός βελονισμός αποτελεί μια αποτελεσματική, ανώδυνη και ασφαλή μέθοδο παρέμβασης για την χρόνια κόπωση. Με τη συμβολή του βελονισμού επιτυγχάνεται αύξηση και ενίσχυση των επιπέδων ενέργειας στο σώμα και ενισχύεται το ανοσοποιητικό και νευρικό σύστημα. Ωστόσο, επειδή η κόπωση μπορεί να προκύπτει ως αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, η παρέμβαση είναι εστιασμένη και προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ατόμου.

Δείτε ακόμα:  ΟΛΟΙ MEGA

Πάντως, εκτός από την χρόνια κόπωση, υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που πρέπει να είναι παρόντες προκειμένου να βεβαιωθεί η ιατρική διάγνωση του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης.

 

Αναστασία Τσαπατσάρη

Ολιστική θεραπεύτρια, ιδιοκτήτρια Κέντρου Ολιστικών Θεραπειών

Διευθύνσεις:

  1. Τσακάλωφ 19 & Πελασγίας 91 Ν. Ζωή Περιστέρι
  2. Θαλή Μιλήσιου 3 Ν. Ερυθραία

Θεραπείες:

  • Ομοιοπαθητική
  • Ρεφλεξολογία
  • Βελονισμός
  • Κοσμητικός βελονισμός
  • Βοτανοθεραπεία
  • Βιοσυντονισμός
  • Διατροφή – Διαιτολογία
  • Ανθοϊάματα

Επισκέψεις:

Η Αναστασία Τσαπατσάρη δέχεται στο χώρο της, στο Κέντρο Ολιστικών Θεραπειών, όπου μπορεί ο καθένας να έρθει σε επαφή με τη θεραπεία που του ταιριάζει, αφού εκεί πραγματοποιούνται διάφορες θεραπείες για αποτοξίνωση και τόνωση του οργανισμού.

Επικοινωνία:

Γίνεται και κατ’ οίκον θεραπεία. Γι’ αυτό δώστε στον εαυτό σας μια ευκαιρία για φυσική τόνωση.

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top