Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2021

H Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία διοργανώνει Ολοήμερη Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής!

Γιορτάζουμε, όπως κάθε χρόνο, την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2021, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών το  1945.

Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, διοργανώνει, λοιπόν, ολοήμερη εκδήλωση με στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση.

Θέμα εφέτος, αποτελούν οι δράσεις για μία καλύτερη διατροφή και μία καλύτερη ζωή, με κεντρικό σύνθημα “ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ – ΘΩΡΑΚΙΖΩ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΟΥ!”, αφού είναι ιδιαίτερα επίκαιρο, ενόψει της ενίσχυσης του οργανισμού έναντι της COVID-19, ότι ο τρόπος διατροφής εξασφαλίζει ένα καλά θωρακισμένο ανοσοποιητικό.

Ενήλικες και παιδιά μπορούν από το πρωί να προσέλθουν στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (Προμπονά 27, Ριζούπολη, Αθήνα) για ένα ΔΩΡΕΑΝ πλήρες Διατροφολογικό Check Up και στη συνέχεια, να λάβουν υπεύθυνες διατροφικές οδηγίες και συμβουλές από εξειδικευμένους διατροφολόγους.

Στα πλαίσια της ολοήμερης εκδήλωσης της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθούν επίσης, ΔΩΡΕΑΝ εξατομικευμένες συνεδρίες σε ενήλικες και παιδιά.

Οι συνεδρίες θα επικεντρωθούν σε:
 • Διατροφική ενημέρωση για τη θωράκιση του ανοσοποιητικού
 • Ζύγισμα, μέτρηση ύψους και περιφερειών ανατομικών σημείων
 • Υπολογισμός του Δείκτη Μάζας Σώματος και ενημέρωση για τον ενδεχόμενο διατροφικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν
 • Μέτρηση σωματικού λίπους και αξιολόγηση Βασικού Μεταβολισμού
 • Αξιολόγηση διατροφικών συνηθειών
 • Πληροφόρηση σχετικά με το ιδανικό μενού, με βάση τις προσωπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες
 • Προσφορά ειδικών εγχειριδίων Διατροφής

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε 2 άξονες:

Ημερήσια εκδήλωση
 • Διατροφολογικό Check Up
 • Διατροφική αξιολόγηση
 • Σωματομετρήσεις
 • Λιπομέτρηση
 • Ενημέρωση κοινού για τη σημασία της σωστής διατροφής στη θωράκιση του ανοσοποιητικού!
Βραδινό event
 • Ενημερωτικές ομιλίες διατροφικού περιεχομένου από διακεκριμένους Επιστήμονες Υγείας
 • Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το ρόλο της διατροφής στην ολιστική διαχείριση της πανδημίας
 • Εκδήλωση αποφοίτησης των εκπαιδευόμενων στο αντικείμενο της Παιδιατρικής Διατροφής (Master Nutritionist in Pediatric Nutrition) της ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES
Δείτε ακόμα:  In the mood for love

Στους έμπειρους επαγγελματίες υγείας της Επιστημονικής Ομάδας της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, που θα στελεχώσουν τη συγκεκριμένη εκδήλωση, περιλαμβάνονται επίσης και επιστήμονες υγείας που λαμβάνουν μέρος στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Επιμόρφωσης “Master Nutritionist” της ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί η Υφυπουργός Υγείας κα. Ζωή Ράπτη.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 2102520977.

Λίγα λόγια για την ΕΛ.Δ.Ε.

Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία (ΕΛ.Δ.Ε.) – Hellenic Nutritionists Society, είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την προαγωγή της Διατροφικής – Διαιτολογικής Επιστήμης στην Ελλάδα.

Ο Κλάδος Σπουδών της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES) αποτελεί τον Εκπαιδευτικό της βραχίονα και προσφέρει μία ευρεία γκάμα μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλών προδιαγραφών σε διάφορους τομείς της επιστήμης της διατροφής, τα οποία απευθύνονται σε επαγγελματίες υγείας.

Επιπλέον, η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία μέσω του κλάδου σπουδών της (ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES) προσφέρει τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους των προγραμμάτων του ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΚΠΑ με τίτλους: «Βασικές Αρχές Αθλητικής Διατροφής» (Μικτό) και «Στρατηγικές Πρόληψης Παιδικής Παχυσαρκίας» (Μικτό) να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, να αποκτήσουν εργαστηριακή εμπειρία, αλλά και να παρακολουθήσουν μέσω εποπτείας πραγματικά περιστατικά.

*Κατά την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και προστασίας κατά του COVID-19, ενώ για τη συμμετοχή των παιδιών είναι απαραίτητη η γραπτή συγκατάθεση των γονέων. Για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση απαιτείται η συμπλήρωση της Φόρμας Συμμετοχής ώστε να καθοριστεί το ραντεβού σας σε συγκεκριμένη ώρα.

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top