Μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης από την «ΕΛΠΙΔΑ» και το ΙΔΡΥΜΑ «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ»

Τις Άγιες Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», με πρωτοβουλία της ίδιας της κ. Βαρδινογιάννη έστειλε αγαθά για το πασχαλινό τραπέζι, υγειονομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης σε Δήμους, Μητροπόλεις, φορείς και Ιδρύματα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Θέλοντας να τους ευχηθεί και να εκφράσει την ειλικρινή της συμπαράσταση μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, η κυρία Βαρδινογιάννη συνομίλησε, μέσω τηλεδιάσκεψης, με εκπροσώπους των φορέων, την Μ. Τρίτη.

Η κυρία Βαρδινογιάννη συνομιλεί με εκπροσώπους των φορέων

«Το φετινό Πάσχα βρίσκει τη χώρα μας, όπως και ολόκληρη την ανθρωπότητα, αντιμέτωπη με το σκληρό πρόσωπο της πανδημίας, με τεράστιες δυσκολίες και προβλήματα. Η κοινωνία μας μένει, όμως,  όρθια χάρη στις διαρκείς  προσπάθειες του καθενός από εσάς, και όλων μας, με  τους  ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές βεβαίως στην πρώτη γραμμή της μάχης.  Όλοι μαζί, ο καθένας από την πλευρά του, αγωνιζόμαστε για να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη και να τους δώσουμε δύναμη κι ελπίδα. Ολόκληρη η οικογένεια του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και του Ιδρύματός μας βρίσκονται στο πλευρό τους και στο πλευρό καθενός από εσάς, που δίνετε μια καθημερινή μάχη για να φέρετε εις πέρας το ιερό σας έργο. Θέλω να ελπίζω πως η περιπέτεια της πανδημίας πλησιάζει προς το τέλος της. Είμαι πεπεισμένη πως η Ελληνική κοινωνία θα βγει νικήτρια. Πως ο εμβολιασμός και τα μέτρα προστασίας θα ξεδιπλώσουν ένα προστατευτικό πέπλο γύρω μας που θα μας οδηγήσει στο δρόμο προς την τελική ‘θεραπεία’. Αυτό το Πάσχα θα ενώσουμε τις προσευχές μας μαζί σας και θα παρακαλέσουμε τον Θεό να χαρίσει την υγεία και την ασφάλεια σε όλους, και σύντομα να μπορούμε να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα που θα μας επιτρέψει να ονειρευόμαστε για όλα τα παιδιά και τις οικογένειες ένα καλύτερο αύριο», είπε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των φορέων την ευχαρίστησαν συγκινημένοι για τη στήριξη, την αγάπη και τη συμπαράστασή της:

Εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη της Ι. Μ.  Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων,  κ. Ειρηναίο, ο πατήρ Εμμανουήλ Διαμαντάκης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του λέγοντας μεταξύ άλλων:  «Για μια ακόμα φορά γινόμαστε κοινωνοί της προσωπικής σας μέριμνας που ταπεινά επιτελείτε από τη Μητρόπολή μας.  Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατί συνεχίζετε μέσα από αντίξοες συνθήκες να σκορπάτε απλόχερα την ελπίδα, έτσι όπως εσείς γνωρίζετε καλύτερα…»

Ο πατήρ Γεώργιος Ζώρζος εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο, ανέφερε:  «Σας ευχαριστούμε!  Σας αισθανόμαστε συνέχεια δίπλα μας, διότι έχετε πίστη στο Θεό και αγάπη στο συνάνθρωπο. Αυτό δίνει και σ’ εμάς τη βεβαιότητα ότι έχουμε έναν γλυκύτατο άνθρωπο δίπλα μας στα έργα αγάπης τόσο των συσσιτίων, όσο και όλων των υπόλοιπων έργων αγάπης: κατασκηνώσεων και δεμάτων αγάπης, στα οποία πάντοτε είστε δίπλα μας».

Δείτε ακόμα:  Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2021

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κύριος Γιώργος Παναγόπουλος ευχαρίστησε με θερμά λόγια την κ. Βαρδινογιάννη και ανακοίνωσε πως, σε αναγνώριση της μεγάλης στήριξής της στον Δήμο Σαλαμίνας, ο Δήμος θα την ανακηρύξει σε Επίτιμη Δημότη: «Θέλω να πω για μια ακόμα φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Βαρδινογιάννη για την προσφορά της στο νησί μας. Μια προσφορά που εκτείνεται τόσο στην ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου μας, στον θεσμό «Το Κουτί του Φοιτητή», μέσα από τον οποίο ενισχύουμε φοιτητές της Σαλαμίνας που σπουδάζουν, και βέβαια στο μεγάλο έργο που αποπερατώθηκε πριν λίγο καιρό, την λειτουργία μιας νέας πτέρυγας στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κύριος Γιώργος Θωμάκος ευχαρίστησε την κ. Βαρδινογιάννη για την πολύχρονη και διαρκή προσφορά και στήριξή της: «Είστε πάντοτε κοντά στο Δήμο μας. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ! Ο Θεός να σας έχει καλά και να συνεχίζετε το φιλάνθρωπο και δημιουργικό έργο σας, το οποίο δυναμώνει τις προσπάθειες της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας».

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, κύριος Ιωάννης Μαρωνίτης, την ευχαρίστησε για τη σπουδαία της προσφορά και ανακοίνωσε πως στο Πολιτιστικό Κέντρο, στο κτίριο παροχής υπηρεσιών για τη στήριξη της ακραίας φτώχειας, θα δοθεί το όνομα της κ. Βαρδινογιάννη:  «Χάρη στην ευλογία της μπορούμε και συνεχίζουμε. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γιατί με τη δική της συμβολή σε λίγες μέρες, ξεκινώντας από σήμερα, θα προσφέρουμε πάνω από 2000 πακέτα σε δικαιούχους, άπορους, σε άπορες οικογένειες».

Ο Διοικητής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Νοσοκομείου Θείας Πρόνοιας «Η Παμμακάριστος», κύριος Θρασύβουλος Λαδόπουλος, ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη με μεγάλη συγκίνηση:  «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας, εκ μέρους του προσωπικού μας: νοσηλευτικού, διοικητικού, βοηθητικού, για την αμέριστη συμπαράσταση και συμπόρευση στο δύσκολο αγώνα μας τους τελευταίους μήνες κατά τη διάρκεια της αντιμετώπισης της πανδημίας. Είστε πάντα δίπλα μας, είστε πάντα στο πλευρό μας…  Άνθρωποι με όλα τα γράμματα κεφαλαία,  όπως εσείς, μας βοηθούν να κάνουμε το έργο μας, αλλά και να φέρουμε και το φως της ψυχής σε όλους αυτούς τους ανθρώπους», ενώ ο Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, κ. Νικόλαος Ρούσσος, είπε ευχαριστώντας την για την προσφορά της:  «Είστε η ελπίδα που έχουμε πάντα για να πορευόμαστε…»

Δείτε ακόμα:  Θρησκευτική κατάνυξη και υπερπαραγωγές

Η κυρία Σοφία Ρίστα,  κοινωνική λειτουργός από την Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία» μίλησε με συγκινητικό τρόπο για τις μεγάλες δυσκολίες των παιδιών που μεγαλώνουν μακριά από τις οικογένειές τους: «Κυρία Βαρδινογιάννη, όπως ξέρετε για τα παιδιά που μεγαλώνουν στα ιδρύματα παιδικής προστασίας, η ζωή τους μοιάζει λίγο σαν το Γολγοθά.  Σηκώνουν το σταυρό που λέγεται «μεγαλώνω εκτός της οικογένειάς μου, μακριά από τους δικούς μου». Όποιος συμβάλλει, όποιος βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί ώστε η ανάβαση προς τα Ιεροσόλυμα να γίνεται πιο εύκολη, έχει μεγάλη σημασία…»

O Συντονιστής Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης, κ. Απόστολος Κουρουμιχάκης, μετέφερε τις ευχές του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου καθώς και των παιδιών του ιδρύματος: «Θα μπορούσα να επαναλάβω όλα όσα ακούστηκαν για το πρόσωπό σας, αλλά θεωρώ και πάλι πως θα είναι λίγα. Λίγα γιατί είναι τόσα πολλά αυτά που κάνετε, ιδιαίτερα για τα παιδιά, αλλά και για ιδρύματα, νοσοκομεία και άλλους φορείς που προσφέρουν στην κοινωνία. Σας ευχαριστούμε για όλα!»

Η Διευθύντρια της Παιδόπολης «Άγιος Ανδρέας» κ. Μαρία Αποστολοπούλου μετέφερε τις ευχαριστίες των παιδιών, ενώ η Ηγουμένη και Διευθύντρια του “Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος-Oρθόδοξο Xωριό” Μοναχή Μαρία μίλησε για τη σημασία της προσφοράς και της αγάπης και τόνισε: «Όλες οι γιορτές της Εκκλησίας μας είναι γιορτές αγάπης. Αυτή την αγάπη πρέπει να την έχουμε όλοι στην καρδιά μας. Να τη δούμε, να τη  βιώνουμε και είναι πολύ μεγάλη χαρά μας όταν βλέπουμε ανθρώπους οι οποίοι αφιερώνονται στην κοινωνία.  Ιδιαίτερα η  κυρία Βαρδινογιάννη  που έχει σκύψει πάνω στον ανθρώπινο πόνο με πολλή φροντίδα και αγάπη και το δείχνει καθημερινά».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Η ΠΙΣΤΗ» κυρία Αναστασία Βαρδουλάκη τόνισε από την πλευρά της: «Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας, η οποία είναι αδιάλειπτη.  Όλοι εμείς που είμαστε κάτω από τη σκέπη σας, και προφανώς κάτω από την φροντίδα σας, προσπαθούμε στο ελάχιστο να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του ειλικρινούς σας κοινωνικού έργου».

Τη συζήτηση συντόνισε η Γενική Γραμματέας του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», κυρία  Τζωρτζίνα Έλληνα.

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top