Greece Race for the Cure

Για ακόμα μια χρονιά 
ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού 

Περισσότερες από 31.600 χιλιάδες έδωσαν για ακόμα μια χρονιά το «παρών» στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, διαδίδοντας δυνατά το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί.

Για ακόμα μια χρονιά, γεμίσαμε τους δρόμους της Αθήνας και της Ελλάδας, αλλά και το διαδίκτυο με δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία, αποδεικνύοντας πως το ΜΑΖΙ έχει δύναμη και ουσία στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού! 

Το Greece Race for the Cure®, η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση για κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα και 2η μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® στην Ευρώπη, και πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» με την έγκριση της οργάνωσης Think Pink Europe® σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Το  Σάββατο 1 Οκτωβρίου, η διοργάνωση άνοιξε με παράλληλες δωρεάν δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και την προαγωγή της υγείας, με κλινικές διαγνωστικές εξετάσεις και με προγράμματα ήπιας άσκησης στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου και το απόγευμα, το Ζάππειον Μέγαρον «ντύθηκε» για ακόμα μια χρονιά στα ροζ, για να μας υπενθυμίσει  πως ο καρκίνος του μαστού είναι εδώ και μας αφορά όλες και όλους.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στο προαύλιο του Ζαππείου, πραγματοποιήθηκε μια μοναδική γιορτή γεμάτη χαρά και πολλή συγκίνηση. Μετά από 2 χρόνια, survivors, δρομείς και περιπατητές μπήκαν στη γραμμή εκκίνησης με έναν σκοπό: έναν κόσμο χωρίς θανάτους από καρκίνο του μαστού.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν:

ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κύριος Τάκης Θεοδωρικάκος,
η Πρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), κυρία Ζένια Σαριδάκη-Ζώρα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ), κύριος Βασίλειος Βενιζέλος
και η ιδρυτική  Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας ΑπεικόνιΣΣσης Μαστού (ΕΕΑΜ), κυρία Αθηνά Βούρτση.

Δείτε ακόμα:  Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2021

ΜΑΖΙ καταφέρνουμε περισσότερα

Μέσα από τα καθαρά έσοδα της διοργάνωσης, ΜΑΖΙ καταφέρνουμε να παρέχουμε όλο τον χρόνο δωρεάν προγράμματα:

  •    Για την ψυχοκοινωνική στήριξη και ενημέρωση των γυναικών με καρκίνο μαστού
  • Για την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της νόσου που σώζουν ζωές
  • Για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη διεκδίκηση ποιοτικής περίθαλψης και φροντίδας των ασθενών με καρκίνο μαστού

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», κυρία Παρασκευή Μιχαλοπούλου, δήλωσε:

«Τα συναισθήματα που νιώθουμε, από την τόσο μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου μετά από δύο χρόνια απουσίας από το Ζάππειο, είναι μοναδικά.
Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους που ήταν μαζί μας κατακλύζοντας το κέντρο της Αθήνας, όσους συμμετείχαν απομακρυσμένα συνεχίζοντας να μας στηρίζουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, μεταφέροντας τα μηνύματα της διοργάνωσης, καθώς και όλες τις survivors που φορώντας το ροζ μπλουζάκι συμβάλλουν στην απομυθοποίηση της ασθένειας, ενώ γίνονται σύμβολο δύναμης κι ελπίδας.
Η συμμετοχή όλων σε αυτόν τον αγώνα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στη ζωή κάθε ασθενούς με καρκίνο του μαστού, αλλά και κάθε γυναίκας καθώς μέσα από το Greece Race for the Cure® μπορούμε να πραγματοποιούμε προγράμματα για την ψυχοκοινωνική στήριξη των ασθενών και τη βελτίωση ποιότητας ζωής τους, για την έγκυρη ενημέρωση κάθε γυναίκας για τη σημασία και τις μεθόδους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης καθώς και για τη διεκδίκηση ποιοτικής περίθαλψης και φροντίδας.

ΜΑΖΙ καταφέρνουμε περισσότερα

Περισσότερες από 31.600 χιλιάδες έδωσαν για ακόμα μια χρονιά το «παρών» στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, διαδίδοντας δυνατά το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί.

  • Ευχαριστούμε τη Μαντώ Γαστεράτου που ήταν εθελοντικά η παρουσιάστρια του φετινού αγώνα.
  • Πάνω απ’ όλα, ευχαριστούμε όλους εσάς που για ακόμα μια χρονιά ήσασταν δίπλα μας στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού!
Δείτε ακόμα:  Vicky X Parabita Summer Collection!

ΜΑΖΙ είμαστε πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού!

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top