10th Argo Film Festival

Τα Τιμητικά Μαρμάρινα Αστέρια του Argo Film Festival

Τιμητικά Μαρμάρινα Αστέρια σε Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Ο Έλληνας παραγωγός ταινιών του Hollywood και συν-δημιουργός του το Argo Film Festival ,Terry Dougas
Ο Έλληνας παραγωγός ταινιών του Hollywood και συν-δημιουργός του το Argo Film Festival ,Terry Dougas

Μια δεκαετία πέρασε από τότε που ο Έλληνας παραγωγός ταινιών του Hollywood, Terry Dougas μαζί με μια ομάδα φοιτητών στο Βόλο και την πολύτιμη συμβολή του δημοσιογράφου Σωτήρη Πολύζου δημιούργησαν το Argo Film Festival με φαντασμαγορικά events, μαρμάρινα αστέρια και πλήθος καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ λοιπόν, πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, κρατά τον Θεσμό ζωντανό με την διοργάνωση του Επετειακού 10ου Argo Film Festival, ακόμη και σε αυτή τη δυσμενή συγκυρία που βιώνουμε.

Ο Terry Dougas σημείωσε:

Το Φεστιβάλ συνεχίζει κανονικά τη δράση του, γιατί πιστεύω πως οι τέχνες είναι ένα βασικό και απαραίτητο κομμάτι της ζωής μας, πόσω μάλλον αυτόν τον τελευταίο χρόνο. Φανταστείτε πως θα ήταν η καθημερινότητα μας στην καραντίνα, χωρίς ταινίες, μουσική και βιβλία. Έτσι, προχωράμε και φέτος με την βράβευση νέων καλλιτεχνών και φυσικά με την απόδοση φόρου τιμής σε δύο τεράστια αστέρια του Ελληνικού Κινηματογράφου. Δυο ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία και μαζί τους μεγαλώνουν και οι νέες γενιές.

Το North Pier του Dylan Howell ψηφίστηκε από κοινό και κριτικούς ως η καλύτερη ταινία του 10ου Argo Film Festival
Το North Pier του Dylan Howell ψηφίστηκε από κοινό και κριτικούς ως η καλύτερη ταινία του 10ου Argo Film Festival

Την Δευτέρα ολοκληρώθηκε το Οn line Διαγωνιστικό Τμήμα με τα αποτελέσματα των Τριών Μεγάλων Νικητών, οι οποίοι, με αριστοτεχνικό τρόπο, έθιξαν καίρια κοινωνικά ζητήματα.

Μέσα από το Online Voting το κοινό έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει τις τρεις καλύτερες ταινίες, αφού αυτές πρώτα έχουν προεπιλεγεί από την Κριτική Επιτροπή της διεθνούς εταιρείας παραγωγής ταινιών 1821 Pictures.

Όσοι δεν καταφέρατε να τις δείτε, αρκεί να επισκεφτείτε την πλήρως ανανεωμένη ιστοσελίδα μας, στο www.argofilmfestival.gr…  🔗.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

1. North Pier του Dylan Howell
2. Happy της Julie Anastasopoulou
3. Forbidden Fruit του Tommy King

Δείτε ακόμα:  Βλέμμα Που Καθηλώνει Με Velvet Look Mascara – Την Πρώτη Μάσκαρα Από Την Dust+Cream
Δύο νέα Τιμητικά Μαρμάρινα Αστέρια σε Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρη Παπαμιχαήλ
Αφιερωμένα στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και στην Αλίκη Βουγιουκλάκη τα φετινά Τιμητικά Μαρμάρινα Αστέρια του Argo Film Festival

Το Argo Film Festival αφιερώνει ένα Τιμητικό Μαρμάρινο Αστέρι στον Δημήτρη ΠαπαμιχαήλΤο Argo Film Festival αφιερώνει ένα Τιμητικό Μαρμάρινο Αστέρι στην Αλίκη ΒουγιουκλάκηΑναπόσπαστο κομμάτι της φετινής διοργάνωσης αποτελούν και τα δύο νέα Τιμητικά Μαρμάρινα Αστέρια που αφιερώνονται σε δύο από τους πιο σημαντικούς και αγαπημένους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Αυτά τα έργα τέχνης ήδη έχουν τοποθετηθεί και δεσπόζουν στον τοίχο του Ιστορικού Κινηματογράφου «Αχίλλειον», στην παραλία του Βόλου, όπου επισκέπτες και περαστικοί έχουν την δυνατότητα να τα θαυμάζουν ως ένα διαχρονικό καλλιτεχνικό αποτύπωμα, μαζί με αυτά των Κώστα Βουτσά, Μάρθας Kαραγιάννη, Δέσποινας Στυλιανοπούλου, Γιάννη Βόγλη, Γιώργου Κωνσταντίνου, Λάμπρου Κωνσταντάρα, Ζωής Λάσκαρη και Άννας Φόνσου.

Αποδέκτης του φετινού βραβείου θα είναι ο γιος τους, Γιάννης Παπαμιχαήλ, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει προς τιμήν τους, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ο ίδιος δήλωσε:

Με μεγάλη συγκίνηση αποδέχτηκα την πρόταση του Τέρι για την βράβευση των γονιών μου στο 10ο Επετειακό Argo Film Festival. Είναι μια πολύ ξεχωριστή διοργάνωση που αποτελεί τη γέφυρα του παλαιού με το καινούργιο. Ένα φεστιβάλ που εμπνέει τους νέους κινηματογραφιστές με τα κατορθώματα των παλαιών.

Αξίζει να αναφερθεί πως τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την ευγενική υποστήριξη των οικογενειών Ζησόπουλου και Δριμαρόπουλου.

Μοιραστείτε:
Scroll to Top