Στον Ψυχολόγο Πάει Ο Δυνατός…

Όλοι οι άνθρωποι στις μέρες μας αντιμετωπίζουμε στρεσογόνες καταστάσεις, δυσκολίες στην καθημερινότητά μας ή μπορεί και να βιώνουμε κάποιο δυσάρεστο γεγονός. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να επισκεφθούμε ψυχολόγο.

Στον ψυχολόγο θα πάμε όταν δεν νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, και κατ’ επέκταση με τους άλλους, όταν έχουμε εξαντλήσει κάθε προσπάθεια να διαχειριστούμε ένα πρόβλημα που μας απασχολεί, συζητώντας το με την οικογένεια μας, ίσως και με στενούς φίλους, και νιώθουμε ότι δε μας καταλαβαίνουν και ότι η καθημερινότητά μας γίνεται ανυπόφορη και κοπιαστική.
Τον ψυχολόγο όμως δεν τον επισκεπτόμαστε μόνο όταν νιώθουμε αδύναμοι ή προβληματικοί. Μπορούμε να τον επισκεφθούμε απλά για να γνωρίσουμε σε βάθος τον εαυτό μας, προτού πάρουμε μια σοβαρή προσωπική απόφαση (π.χ. ένα διαζύγιο), ή όταν έχουμε μία εσωτερική σύγκρουση.

Συμπέρασμα: Στον ψυχολόγο θα πάει ο… δυνατός! Αυτός-ή που αντέχει να κοιτά τον εαυτό του στον καθρέφτη και που αποδέχεται την ευαίσθητη πλευρά του με τις αδυναμίες της, τα πάθη και τα λάθη του/της. Είναι το άτομο που έχει κίνητρο να αλλάξει τη ζωή του για να βρει γαλήνη και ευτυχία. Είναι αυτός που θα εκτεθεί ειλικρινά στον άνθρωπο που επέλεξε να τον υποστηρίξει.

Μοιραστείτε:
Δείτε ακόμα:  Greece Race for the Cure
Scroll to Top