Πρωτομαγιάτικο στεφάνι στα μαλλιά!

Πρωτομαγιά! Και εκτός από το στεφάνι που θα πλέξετε για να κρεμάσετε στο μπαλκόνι σας, γιατί να μη φτιάξετε κι ένα για τα παιδάκια σας ή ακόμα και για εσάς; Γιατί, αν «πιάνουν» τα χέρια σας, είναι πραγματική χαρά να δημιουργείς κάτι για να το χαρίσεις σ’ ένα αγαπημένο σου πρόσωπο ή να το φορέσεις εσύ και μετά να καμαρώνεις γι’ αυτό. Εμείς, φανατικές οπαδοί του DIY και των ανάλογων προσπαθειών, μοιραζόμαστε κάποιες ιδέες μαζί σας, που πιστεύουμε ότι θα σας αρέσουν πολύ. Για την κατασκευή τους, απαιτούνται ελάχιστες, σχετικές γνώσεις.  Προσπαθήστε το και καλό μήνα!

Σίγουρα, όλες μας έχουμε θαυμάσει κατά καιρούς κάποια λουλουδένια στεφανάκια που τα κοριτσάκια (αλλά και πολλές μεγαλύτερες!) λατρεύουν να φορούν, ιδίως τώρα, την Άνοιξη.

Για να μάθετε, λοιπόν, να τα φτιάχνετε μόνες σας, χρειάζεται να προμηθευτείτε μερικά απλά πράγματα…

ΥΛΙΚΑ
  • Δερμάτινο (suede) κορδόνι, με μήκος ανάλογα με την περίμετρο που θέλετε να έχει το στεφανάκι σας (καλύτερα να τη γνωρίζετε από πριν, μετρώντας με μεζούρα το κεφαλάκι του κοριτσιού που θα το φορέσει, αλλά αφήνοντας και ένα μικρό extra περιθώριο για να μην είναι στενό)
  • Φρέσκα ή υφασμάτινα λουλούδια (όσα θέλετε και σε όποιο χρωματικό συνδυασμό προτιμάτε)
  • Πιστολάκι θερμού αέρα με τις ειδικές κόλλες
  • 2-3 κομμάτια κορδέλας ή δαντέλας (και πάλι, ανάλογα με την περίμετρο που θέλετε να έχει το στεφανάκι σας)
  • Λάστιχο (αρκετό)
  • Felt (τσόχα)
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Βήμα #1

Πρώτο σας μέλημα είναι να κατασκευάσετε τη βάση για το στεφανάκι, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε το πιστολάκι θερμής κόλλας για να κολλήσετε τρία κομμάτια από το κορδόνι σας μαζί, στο ένα άκρο τους. Αφήστε να κολλήσουν καλά και στη συνέχεια πλέξτε τα σε κοτσίδα. Φροντίστε ώστε η πλεξούδα σας να είναι περίπου 5 εκ. κοντύτερη από την περίμετρο του κεφαλιού. Μόλις είναι έτοιμη, κολλήστε και το άλλο άκρο της με κόλλα, αφήστε να στεγνώσει καλά και «ψαλιδίστε» τυχόν υπολείμματα που εξέχουν.

Δείτε ακόμα:  WOMEN’S GOLF DAY GREECE
Βήμα #2

Χρησιμοποιώντας το πιστολάκι κόλλας, κολλήστε από ένα μικρό κομμάτι λάστιχο σε κάθε άκρο της πλεξίδας σας για να είναι ελαστική και πολύ πιο άνετη στη χρήση. Και άλλη μια χρήσιμη παρατήρηση: Αν προορίζεται για πολύ μικρό κοριτσάκι, θα «μεγαλώσει» μαζί του! Για να ενώσετε το λάστιχο με την πλεξούδα και να την «κλείσετε», κολλήστε μαζί τα δύο άκρα του λάστιχου (συνεπώς και της πλεξούδας) χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι κορδέλας ή δαντέλας που θα τυλίξετε γύρω τους και θα κολλήσετε γερά πάνω τους, βάζοντας κόλλα στο εσωτερικό τους μέρος. Αφήστε την κατασκευή σας κατά μέρος, για να στεγνώσει καλά.

Βήμα #3

Τώρα, είναι η ώρα να διακοσμήσετε το στεφανάκι σας. Πάρτε τα λουλούδια σας (πρώτα τα μεγαλύτερα, αν έχετε επιλέξει διάφορα μεγέθη), κολλήστε ένα μικρό κομμάτι τσόχας στο πίσω μέρος τους (στη βάση τους), περιμένετε να στεγνώσουν επίσης και κολλήστε τα ένα-ένα, πάνω στην πλεξούδα σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να αφήσετε ένα κενό στο κεντρικό σημείο της τσόχας και να περάσετε την πλεξούδα μέσα από αυτήν, κάτι που θα σας επιτρέπει να μετακινείτε αν θέλετε τα λουλούδια (εφ’ όσον αφήσετε ένα πολύ μικρό κενό ανάμεσά τους) και να προσθέσετε στη συνέχεια άλλα, «ανανεώνοντας» με τον τρόπο αυτόν, το στεφανάκι σας.

Τέλος, προαιρετικά, μπορείτε να κολλήστε, με την ίδια μέθοδο πάντα, φυλλαράκια ή μικρότερα «ανθάκια» στο στεφανάκι σας.

Αυτού του είδους το αυτοσχέδιο στεφανάκι είναι ιδανικό και για παρανυφάκια, οπότε και θα χρησιμοποιήσετε περισσότερα άσπρα λουλούδια.

Καλή σας επιτυχία και καλό μήνα!

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top