Οδοντικά Εμφυτεύματα

Υπέροχο χαμόγελο με Οδοντικά Εμφυτεύματα

Το οδοντικό εμφύτευμα αναπαριστά μια τεχνητή οδοντική ρίζα, που τοποθετείται στη γνάθο για να συγκρατήσει την στεφάνη, γέφυρα ή οδοντοστοιχία σε περιπτώσεις απώλειας δοντιού ή δοντιών.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα δίνουν την αίσθηση, αλλά και την εμφάνιση των φυσικών δοντιών, δεν τροχίζονται  παρακείμενα  δόντια για την τοποθέτηση προσθετικών εργασιών, δεν προκαλείται συρρίκνωση της οστικής μάζας και φυσικά ο ασθενής μπορεί να μασά την τροφή του τέλεια, να μιλά άριστα και να έχει ένα υπέροχο χαμόγελο! Πριν τη θεραπεία με εμφυτεύματα, θα πρέπει να προηγηθεί λεπτομερής εξέταση της στοματικής κοιλότητας μέσω ακτινογραφίας.

Σε ποιους απευθύνεται η μέθοδος;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα κατασκευάζονται από ζιρκόνιο ή τιτάνιο, απόλυτα συμβατά υλικά που μπορούν να ενσωματωθούν στο περιβάλλον οστό.

Η τοποθέτησή τους γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν αποτελεί πλέον μια επώδυνη διαδικασία.

Απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών, με απαραίτητη προϋπόθεση να διατηρούν καλή στοματική υγιεινή. Σημαντικό ρόλο παίζει η παρουσία ικανοποιητικής οστικής μάζας για να μπορέσει να στηριχθεί το εμφύτευμα.

Τα εμφυτεύματα θέλουν καθημερινή φροντίδα και τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, όπως άλλωστε και τα φυσικά μας δόντια. Οι σύγχρονες μέθοδοι και τεχνικές που χρησιμοποιούνται σήμερα καθιστούν την εμφύτευση μια ασφαλή θεραπεία αποκατάστασης με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα δεν ενδείκνυνται για ασθενείς με χρόνια νοσήματα, με αρρύθμιστο διαβήτη, για όσους πρόσφατα έχουν περάσει καρδιακό επεισόδιο, για όσους έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε χημειοθεραπείες ή ακτινοβολίες, καθώς και σε όσους έχουν ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα.

Γράφει:

Δήμητρα Καφετζή, Χειρουργός Οδοντίατρος – Οδοντικά Εμφυτεύματα

Η Δήμητρα Καφετζή, Χειρουργός Οδοντίατρος, απόφοιτος της Οδοντιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με Ειδίκευση στην Αισθητική και Επανορθωτική Οδοντιατρική. Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2011. Η γιατρός έχει συμμετάσχει σε πανελλήνια συνέδρια, σεμινάρια και σε ένα πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων.

Η κα Καφετζή ειδικεύεται στην Αισθητική Οδοντιατρική (λεύκανση, όψεις ρητίνης, όψεις πορσελάνης), στην οδοντική χειρουργική (εμφράξεις, επένθετα), στην προσθετική (γέφυρες, θήκες, εμφυτεύματα και επι- εμφυτευματικές από καταστάσεις) και σε κάθε είδους δύσκολα αποκαταστατικά περιστατικά.

Διεύθυνση: Τζων Κέννεντυ 162, Περιστέρι
Τηλ.: 210 5737611
Email: [email protected]

Μοιραστείτε:
Δείτε ακόμα:  12 Days of Christmas With O/Purist

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top