Μυϊκός πόνος – Νέα καινοτόμα λύση για την ανακούφισή του έως και 24 ώρες

Τα τοπικά αντιφλεγμονώδη σκευάσματα, όπως το έμπλαστρο, ανακουφίζουν και καταπραΰνουν τον μυϊκό πόνο όταν χρησιμοποιούνται με προσοχή, γι’ αυτό και θεωρούνται ένα πολύ χρήσιμο όπλο στην ιατρική φαρέτρα.

Μία νέα καινοτόμα λύση, το φαρμακευτικό επίθεμα ιβουπροφαίνης Nurofen Durance, με αναλγητική, αντιφλεγμονώδη δράση για έως και 24 ώρες, στους πόνους που εντοπίζονται στους μυς και στις αρθρώσεις, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου με θέμα την  επίδραση του  μυϊκού πόνου στην καθημερινότητα και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Το  νέο φαρμακούχο επίθεμα (έμπλαστρo), όπως εξήγησε η κα Φούλα Τσουκαλά, Medical and Regulatory Affairs Manager της RB (η εμπορική επωνυμία του ομίλου εταιρειών Reckitt Benckiser), χάρη στην πατενταρισμένη τεχνολογία αποδεσμεύει συνεχώς τη δραστική ουσία ιβουπροφαίνη στο σημείο του πόνου για έως και 24 ώρες από την εφαρμογή του, προσφέροντας  παρατεταμένη ανακούφιση στον ασθενή. Αυτή η ουσία αναστέλλει τοπικά την παραγωγή προσταγλανδίνης, διακόπτοντας τη σηματοδότηση του πόνου και της φλεγμονής. Κλινικές μελέτες καταδεικνύουν σημαντική μείωση του πόνου μετά από μία μόνο εφαρμογή σε διάστημα 24 ωρών έναντι εικονικού φαρμάκου, καθώς επίσης και μια σημαντική μείωση της φλεγμονής.

Επιπλέον, το προϊόν επιδεικνύει ανώτερο προφίλ ασφάλειας σε σχέση με τα σκευάσματα που παίρνουμε από το στόμα, επειδή δρα τοπικά, είναι εξαιρετικά λεπτό και εύκαμπτο και μπορεί να εφαρμοστεί πάνω ή κοντά στις αρθρώσεις επιτρέποντας κανονικά την κίνηση και πετυχαίνοντας στοχευμένη και καθαρή εφαρμογή. Παράλληλα η εφαρμογή μια φορά την ημέρα ενισχύει τη συμμόρφωση με τη θεραπεία. Εφαρμόζεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας και μπορεί να παραμείνει στο δέρμα για έως και 24 ώρες. Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ενήλικες και εφήβους άνω των 16 ετών, είναι χωρίς αρώματα και δεν προκαλεί αίσθημα καψίματος.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται;

Ο κ. Ελευθέριος Καραδήμας, Ορθοπεδικός Χειρουργός, με εξειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις, παθήσεις ισχίου & γόνατος και παθήσεις άνω άκρου, εξήγησε ότι τα τοπικά αναλγητικά και τα Mη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη Φάρμακα με τη μορφή κρέμας, αλοιφής, γέλης, γαλακτώματος ή έμπλαστρου ενδείκνυνται σε μυϊκούς και ρευματικούς πόνους, φλεγμονές των τενόντων, των συνδέσμων, των μυών και των αρθρώσεων (που οφείλονται π.χ. σε διαστρέμματα, θλάσεις), ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, μώλωπες και σε εκφυλιστικές αλλοιώσεις της σπονδυλικής στήλης.

Δείτε ακόμα:  SKINLABO, The Smart Beauty Company

Επίσης, χρησιμεύουν σε ασθενείς που είναι απρόθυμοι ή δεν μπορούν να λάβουν από του στόματος θεραπείες.

Επιπρόσθετα, με τη χρήση φαρμακευτικού επιθέματος (έμπλαστρου) επιτυγχάνεται  έλεγχος του ρυθμού αποδέσμευσης της δραστικής ουσίας  και διατήρηση σταθερών θεραπευτικών επιπέδων του φαρμάκου, τα οποία δεν μπορούν να επιτευχθούν με τις άλλες μορφές, τόνισε ο κος Καραδήμας.

Ο πόνος, όπως εξήγησε ο ορθοπεδικός χειρουργός, είναι μια αντίδραση του οργανισμού για να προστατευτεί από ένα επιβλαβές αίτιο. Ο μυϊκός πόνος μπορεί να είναι οξύς ή χρόνιος. Συνήθως οφείλεται σε τραυματισμό ή σε υπερβολική καταπόνηση. Η αντιμετώπισή του, όταν δεν είναι δυνατή η λήψη φαρμάκων από του στόματος, γίνεται με τη χρήση τοπικών αναλγητικών και αντιφλεγμονωδών σκευασμάτων. Τα τοπικά αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη σκευάσματα σε μορφή κρέμας, αλοιφής ή εμπλάστρου, όταν χρησιμοποιούνται με προσοχή, ανακουφίζουν και καταπραΰνουν.

Πόνοι που οδηγούν στον φυσικοθεραπευτή

Ο μυοσκελετικός πόνος  είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους επίσκεψης  στον φυσικοθεραπευτή και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη σωματική, συναισθηματική και κοινωνική μας ευεξία, διευκρίνισε ο κ. Σταύρος Σταθόπουλος, Φυσικοθεραπευτής Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός», Οργ. Γραμ. Π. Τμ. Αττικής ΠΣΦ, Συμμετέχων α) W.H.O. Rehabilitation Programme, και β) Network for health promotion in life and work (Work Confederation Physical Therapist).

Τα  «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» στον επίμονο πόνο είναι:

ΠΡΕΠΕΙ
 • Να καταλάβουμε ότι ο πόνος μας είναι πραγματικός
 • Να μείνουμε ενεργοί
 • Να εστιάσουμε σε σημαντικές δραστηριότητες
 • Να διατηρήσουμε τις κοινωνικές μας σχέσεις
 • Να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ
 • Να αναζητούμε στα γρήγορα πηγές πληροφόρησης για το πρόβλημά μας
 • Να πιστεύουμε οτιδήποτε για τον πόνο μας
 • Να κατηγορούμε τον εαυτό μας
 • Να είμαστε σε πόλεμο με τον πόνο μας
 • Να θεωρούμε ότι ο πόνος προκαλεί πάντα βλάβη
 • Να βιαζόμαστε και να πανικοβαλλόμαστε εάν κάτι αναβλήθηκε εξαιτίας του πόνου μας
Δείτε ακόμα:  FOREO BLACK FRIDAY 2023

Ο μυικός πόνος στους αθλητές

Οι μυϊκοί πόνοι αποτελούν μια πολύ συχνή κατάσταση για τους αθλητές και μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την απόδοσή τους αλλά και την ποιότητα της ζωής τους μετά την απόσυρσή τους από την ενεργό δράση, τόνισε ο κος Μιχάλης Κακιούζης, Διεθνής Καλαθοσφαιριστής & Προπονητής.

Η διαδικασία δε αποθεραπείας είναι μια διαδικασία επίπονη, αλλά και αρκετά χρονοβόρα γιατί ο μυς πρέπει να επανέλθει στην αρχική του μορφή σε μικρότερο χρονικό διάστημα από το συνηθισμένο. Και ο αθλητής θα πρέπει να ξεπεράσει τόσο τον πόνο που αισθάνεται και θα συνεχίσει να αισθάνεται για αρκετό διάστημα, αλλά και το ψυχολογικό κομμάτι, αφού μια τυχόν υποτροπή θα σημαίνει αυτόματα και το τριπλάσιο σχεδόν χρόνο αποθεραπείας του. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να υπάρχει η κατάλληλη φαρμακευτική υποστήριξη και τα τοπικά αντιφλεγμονώδη σκευάσματα όπως είναι τα φαρμακευτικά επιθέματα (έμπλαστρα)  ώστε ο τραυματισμένος μυς να επανέλθει στο μέγιστο δυνατό βαθμό κατέληξε ο κ. Κακιούζης.

Σχετικά με την RB

Η εταιρεία RB έχει ως στόχο να προστατεύει, να θεραπεύει και να φροντίζει, σε μια συνεχή επιδίωξη για έναν πιο καθαρό και υγιή κόσμο. Τα στελέχη της αγωνίζονται για να αναδείξουν την πρόσβαση στην υψηλή ποιότητα υγιεινής, ευεξίας και διατροφής δικαίωμα, και όχι προνόμιο, για όλους.

www.rb.com

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top