Η Ώρα της Γης και Η Αλλαγή της Ώρας!

Το Σάββατο, 27 Μαρτίου, το βράδυ, 8.30-9.30, είναι η Ώρα Της Γης κι εμείς καλούμαστε να σβήσουμε τα φώτα για μια ώρα για να το γιορτάσουμε προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα, ειδικά για την Ώρα της Γης, την ώρα που θα είναι κλειστά τα φώτα γνωστοί καλλιτέχνες επιφυλάσσουν μια πολύ ωραία έκπληξη: μια μεγάλη μουσική γιορτή στο YouTube!

Οι ONIRAMA έχουν ετοιμάσει ένα ξεχωριστό unplugged μουσικό πρόγραμμα, και σβήνοντας τα φώτα τραγουδούν και στέλνουν το δικό τους μήνυμα για μια νέα αρχή. Οι Picos Apicos & The Pina Coladas επιλέγουν δύο επιτυχίες τους και τραγουδούν, υπό συνθήκες καραντίνας, αποκλειστικά για την Ώρα της Γης. Η μουσικός Μαρία Παπαγεωργίου και η βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη ενισχύουν την πρωτοβουλία με δύο ανέκδοτα τραγούδια τους.

Η φετινή Ώρα της Γης είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε τις φωνές μας και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία της φύσης και για την ανάγκη να στραφούμε, ατομικά και συλλογικά, σε πιο βιώσιμες επιλογές.

Ήδη, χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους, ενώ δεκάδες φορείς έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα και να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Στην πρωτοβουλία θα συμμετάσχουν φέτος η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, το Μέγαρο Μουσικής, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα, το Κάστρο Μονεμβασιάς, το Κάστρο Άμφισσας, καθώς και πολλοί ακόμα δήμοι ανά τη χώρα. Επίσης, πολλές επιχειρήσεις κι ανάμεσά τους  η Lavipharm σβήνει τα φώτα στις εγκαταστάσεις της και συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την «Ώρα της Γης», υποστηρίζοντας στην πράξη την επιτακτική ανάγκη για τη διάσωση και προστασία του περιβάλλοντος.

Δείτε ακόμα:  Greece Race for the Cure

Πιστή στο όραμά της για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του σύγχρονου ανθρώπου και του περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιείται εδώ και 110 χρόνια, η Lavipharm στέλνει ηχηρό μήνυμα καλώντας κάθε πολίτη να συμμετάσχει στην προσπάθεια αυτή για μια νέα αρχή και ένα πιο υγιές και πράσινο μέλλον για όλους.

Ας αναλογιστούμε την προσωπική μας ευθύνη

Βέβαια, το να σβήσουμε τα φώτα για μια ώρα είναι μια θετική κίνηση, αλλά όχι καταλυτική και απόλυτα αποτελεσματική. Μήπως, αυτή την Ώρα της Γης, μπούμε κι εμείς στη διαδικασία να σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτόν τον ταλαίπωρο πλανήτη;

Συσσωρεύουμε σκουπίδια, μολύνουμε τον αέρα και το νερό, καταστρέφουμε τα δάση…

Υπάρχει ένα ρητό των Ινδιάνων, που είναι πραγματικά ιδανικό για να δούμε αλλιώς τα πράγματα:

Δεν κληρονομούμε τη γη από τους προγόνους μας, τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας.

Αλλάζει η ώρα το ξημέρωμα της Κυριακής!

Και μέσα σ’ όλα αυτά, ας θυμηθούμε το ξημέρωμα της Κυριακής να γυρίσουμε  τους δείκτες στα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά κι αυτό γιατί αλλάζει η ώρα από χειμερινή σε θερινή. Τώρα αν θα είναι για τελευταία φορά στην Ελλάδα, θα το μάθουμε τον Απρίλιο, γιατί μέχρι τότε έχει περιθώριο κάθε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ν’ αποφασίσει ποια ώρα θα κρατήσει σταθερά –τη χειμερινή ή τη θερινή– ανάλογα με τις ανάγκες των πολιτών της και της γεωγραφικής της θέσης.

Μετά την απόφαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για κατάργηση της συνεχούς αλλαγής ώρας σε θερινή και χειμερινή, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021, δηλαδή την 28η Μαρτίου, όσες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, θα είναι και η τελευταία φορά που γυρίζουν μπρος-πίσω τους δείκτες των ρολογιών.

Δείτε ακόμα:  Γελάτε, είναι θεραπευτικό!

Όσες χώρες επιθυμούν να κρατήσουν μόνιμα τη χειμερινή ώρα, θα κάνουν την τελική αλλαγή την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Μην ξεχάσετε, λοιπόν! Το ξημέρωμα της Κυριακής, γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα μπροστά!

Η Ώρα της Γης

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top