Χάσε κιλά με περπάτημα

Χάσε κιλά με το περπάτημα

Φαίνεται τελικά ότι υπάρχει ένας πιο εύκολος και ανέξοδος τρόπος για να χάσεις βάρος από το γυμναστήριο ή τις δίαιτες, και αυτός είναι το περπάτημα.

Νέα έρευνα έδειξε ότι θερμίδες καίγονται και με λιγότερες επίπονες ασκήσεις, όπως είναι το περπάτημα. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να τις κάψουμε πιο εύκολα και φυσικά λιγότερο κουραστικά.

Πόσο πρέπει όμως να περπατάς για να δεις τα αποτελέσματα που θέλεις;

Υπάρχουν δύο παράγοντες που επηρεάζουν τις θερμίδες που καίγονται ενώ περπατάς: Το βάρος και το περπάτημα.

Για παράδειγμα, μπορείς να κάψεις 400 θερμίδες σε μια ώρα, αν περπατάς με μια μέση ταχύτητα έξι χιλιομέτρων την ώρα. Φυσικά, μπορείς να διαμορφώσεις το πρόγραμμά σου και να κάψεις άλλες 300 θερμίδες, περπατώντας 4 ακόμα χιλιόμετρα σε μία ώρα, την ίδια μέρα.

Για να πετύχεις όμως απώλεια κιλών, θα πρέπει να εντάξεις το περπάτημα στην καθημερινότητά σου και να περπατάς ακόμα και για τις πιο κοντινές αποστάσεις.

Για να μπορείς να μετράς τα βήματα που κάνεις, μπορείς να αγοράσεις έναν βηματομετρητή ή να κατεβάσεις την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό σου. Ο χρόνος και τα χιλιόμετρα που πρέπει να κάνει κάποιος διαφέρει στον καθένα. Το σημαντικό όμως είναι να προσθέτεις καθημερινά περισσότερα βήματα. Θα πρέπει να κάνεις περίπου 10 χιλιάδες βήματα μέσα σε μία εβδομάδα για να χάσεις περίπου μισό κιλό.

Το στυλ που περπατάς παίζει σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Αν βλέπεις το περπάτημα σαν γυμναστική, φόρα άνετα αθλητικά παπούτσια, σήκωσε ψηλά το πιγούνι και εστίασε στην άσκηση.

Πριν ξεκινήσεις όμως το περπάτημα, είναι σημαντικό να ενημερώσεις τον γιατρό σου.

Δείτε ακόμα:  Είναι θέμα φύλου το προσωπικό success story;

Το διαβάσαμε στο: Men Exclusive.

Μοιραστείτε:
Scroll to Top