Contact

mail@gemini-theme.com
+ 001 0231 123 32

Follow

Info

All demo content is for sample purposes only, intended to represent a live site. Please use the RocketLauncher to install an equivalent of the demo, all images will be replaced with sample images.

Aerial view of Madagascar, in July 2017.

 

L’Oréal: η μοναδική εταιρεία στον κόσμο που βραβεύεται για 3η συνεχόμενη χρονιά ως παγκόσμιος περιβαλλοντικός ηγέτης με βαθμολογία 3 «Α»

Η L’Oréal αναγνωρίστηε ως παγκόσμιος ηγέτης εταιρικής βιωσιμότητας από το μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό CDP, κατακτώντας μια θέση στη λίστα των εταιρειών που βραβεύτηκαν με Α από τον οργανισμό CDP για την κλιματική προσταστία, τη βιώσιμη διαχείριση του νερού και την προστασία των δασών από την αποψίλωση – τα τρία περιβαλλοντικά θέματα που καλύπτονται από την αξιολόγηση του CDP.


Κάθε χρόνο πάνω από 6.800 εταιρείες δημοσιοποιούν στον CDP τα δεδομένα τους σχετικά με τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις, τους κινδύνους και τις ευκαιρίες, προκειμένου να αξιολογηθούν από τον οργανισμό. Οι εταιρείες λαμβάνουν βαθμολογίες μεταξύ A και D βάσει της αποτελεσματικότητάς τους στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την αποψίλωση των δασών και την ασφάλεια των υδάτων, ενώ όσες δεν παρέχουν ή δίνουν ελλιπείς πληροφορίες βαθμολογούνται με F.

 

Η L’Oréal είναι μία εκ των δύο εταιρειών οι οποίες βαθμολογήθηκαν με Α και στις τρεις κατηγορίες του CDP. Αυτή η βαθμολογία έρχεται ως αποτέλεσμα της αναγνώρισης του εξαιρετικού έργου της L’Oreal κατά το τελευταίο έτος, σχετικά με τη μείωση των κλιματικών κινδύνων, την αντιμετώπιση της αποψίλωσης στην εφοδιαστική της αλυσίδα, την ενίσχυση της διαχείρισης του νερού και την πρωτοπορία στον τομέα της βιώσιμης οικονομίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε στο CDP για το 2018.

Ο Jean-Paul Agon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της L’Oréal, δήλωσε: “Για ακόμα μία φορά είναι τιμή για την L’Oréal να βραβεύεται με Α στις τρεις κατηγορίες του CDP. Η L’Oréal είναι η πρώτη και μοναδική εταιρεία στον κόσμο που έχει πετύχει μια τριπλή βαθμολογία «Α» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Η βιωσιμότητα οδηγεί την έρευνα, την καινοτομία και τις δραστηριότητές μας σε νέα και συναρπαστικά μονοπάτια κι ενισχύει τη δέσμευσή μας στους υπαλλήλους μας και τις κοινότητες όπου δραστηριοποιούμαστε. Οι ομάδες της L’Oréal ανά τον κόσμο, μπορούν να είναι υπερήφανες για την αναγνώριση αυτή, στην οποία συνεισεφέραν με τη δική τους καθημερινή δράση και η οποία καταδεικνύει την ισχυρή δέσμευση της L’Oréal προς ένα πιο βιώσιμο μοντέλο που μας ενθαρρύνει να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερο βάθος και πιο άμεσα στην αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα “.

Ο Paul Simpson, Διευθύνων Σύμβουλος της CDP, δήλωσε: “Συγχαρητήρια σε όλες τις εταιρείες που κατάφεραν να ενταχθούν στη φετινή λίστα του CDP. Καθώς η σοβαρότητα των περιβαλλοντικών κινδύνων για τις επιχειρήσεις γίνεται όλο και πιο εμφανής, αυτές είναι οι εταιρείες που προτίθενται να παρέχουν λύσεις, να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες σε νέες αγορές και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο την μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία. Πρέπει να επεκτείνουμε επειγόντως την περιβαλλοντική δράση σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να ανταποκριθούμε στους στόχους της Συμφωνίας των Παρισίων και των Στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης. Είναι ξεκάθαρο ότι ο επιχειρηματικός κόσμος αποτελεί βασικό παράγοντα σε αυτή τη μετάβαση κι οι εταιρείες της εν λόγω λίστας πρόκειται να συμβάλουν ουσιαστικά σε αυτούς τους στόχους “.


Ο πλήρης κατάλογος των εταιρειών που εισήχθησαν στη φετινή λίστα του CDP με τις βραβευμένες με Α εταιρείες είναι διαθέσιμη εδώ, μαζί με όλα τα υπόλοιπα δημόσια εταιρικά αποτελέσματα: www.cdp.net/en/scores

Το CDP αξιολογεί τις εταιρείες σχετικά με την πληρότητα των δεδομένων που παραθέτουν, την ευαισθητοποίηση και τη διαχείριση των περιβαλλοντικών κινδύνων και την απόδειξη των βέλτιστων πρακτικών που σχετίζονται με την περιβαλλοντική ηγεσία, όπως ο καθορισμός φιλόδοξων και ουσιαστικών στόχων.

Σχετικά με την L’Oréal
Για περισσότερα από 100 χρόνια, η L’Oréal είναι αφοσιωμένη στην ομορφιά. Με το μοναδικό διεθνές χαρτοφυλάκιό της, που αποτελείται από 34 διαφορετικές και αλληλοσυμπληρούμενες μάρκες, ο ‘Όμιλος σημείωσε κατά το 2017 πωλήσεις ύψους 26,02 δισ. ευρώ, ενώ απασχολεί 82.600 άτομα παγκοσμίως. Αποτελώντας την κορυφαία εταιρεία ομορφιάς παγκοσμίως, η L’Oréal είναι παρούσα σε όλα τα δίκτυα διανομής: κανάλια ευρείας διανομής, πολυκαταστήματα, φαρμακεία, κομμωτήρια, καταστήματα αφορολόγητων ειδών, επώνυμα καταστήματα λιανικής και ηλεκτρονικό εμπόριο. Η έρευνα και η καινοτομία, καθώς και μία εξειδικευμένη ερευνητική ομάδα 3.885 ατόμων, αποτελούν τον πυρήνα της στρατηγικής της L’Oréal, που στοχεύει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες ομορφιάς σε όλο τον πλανήτη.
Η δέσμευση της L’Oréal για βιώσιμη ανάπτυξη για το 2020 με την ονομασία “Sharing Beauty With All”, θέτει φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας σε όλη την αλυσίδα αξίας του Ομίλου. www.loreal.com

Σχετικά με τον CDP
Ο CDP είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που οδηγεί τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις να μειώσουν τα αέρια, να διαφυλάξουν τους υδάτινους πόρους και να προστατεύσουν τα δάση. Είναι αναγνωρισμένα νούμερο 1 ένα πάροχος κλιματολογικών ερευνών από επενδυτές και συνεργάτες θεσμικών επενδυτών με περιουσιακά στοιχεία ύψους 87 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο CDP εκμεταλλεύεται αυτή την επενδυτική και αγοραστική δύναμη για να παρακινήσει τις εταιρείες να δημοσιοποιήσουν και να διαχειριστούν τον περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο. Πάνω από 7.000 εταιρείες με πάνω από το 50% της κεφαλαιοποίησης της παγκόσμιας αγοράς δημοσιοποίησαν τα περιβαλλοντικά τους δεδομένα μέσω του CDP το 2018. Επίσης,
περισσότερες από 750 πόλεις, πολιτείες και περιφέρειες, δημοσιοποίησαν τα δεδομένα τους μέσω της πλατφόρμας του CDP, κάνοντας την μία από τις πλουσιότερες πηγές πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες κι οι κυβερνήσεις οδηγούν τις περιβαλλοντικές αλλαγές. Ο CDP, πρώην Carbon Disclosure Project, είναι ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού για τις Επιχειρήσεις. Επισκεφθείτε το www.CDP.net το ακολουθήστε μας @CDP για να μάθετε περισσότερα.

ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΑ ΤΕΥΧΗ ΜΑΣ

Κοινωνικά δίκτυα

Τελευταίο Τεύχος

  • Τεύχος 013

Μοιραστείτε

Ίσως να σας ενδιαφέρει

Κωνσταντίνος Δημητρίου

NEWSLETTER

Facebook