«Δευτέρα Καθαρά»: Με Μακεδονικό Χαλβά και δράσεις για το περιβάλλον!

Καθαρή Δευτέρα σημαίνει Χαλβάς και μάλιστα, Μακεδονικός Χαλβάς!  

Φέτος, ο αγαπημένος μας Μακεδονικός Χαλβάς αναλαμβάνει σημαντική περιβαλλοντική πρωτοβουλία, ώστε οι χώροι όπου θα εορταστεί η Καθαρά Δευτέρα να παραμείνουν πραγματικά καθαροί.

Αλήθεια, πόσο καθαρή είναι η Καθαρά Δευτέρα; Πρόκειται για μία μέρα που μπορεί να κρατήσει ακόμη και χρόνια καθώς ο εορτασμός της είναι δυνατόν να επηρεάσει μακροπρόθεσμα το περιβάλλον. Ένας χαρταετός από πλαστικό χρειάζεται από 5 έως 40 χρόνια για να αποσυντεθεί, ένα τενεκεδάκι κονσέρβας χρειάζεται περίπου 100 χρόνια και οι πλαστικές σακούλες από 500 χρόνια έως… μια αιωνιότητα.

Η νέα δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Μακεδονικού Χαλβά με την ονομασία «Δευτέρα Καθαρά» έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό γύρω από τις βιώσιμες πρακτικές και την ανακύκλωση. Πιο συγκεκριμένα, φέτος ο Μακεδονικός Χαλβάς, υπό την Αιγίδα των Δήμων Περιστερίου και Θεσσαλονίκης, συμβάλλει στην καθαριότητα των χώρων όπου παραδοσιακά γιορτάζεται η Καθαρά Δευτέρα, όπως είναι το Ποικίλο Όρος στην Αττική και το δάσος Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη, τοποθετώντας τη μέρα εκείνη σε κεντρικά σημεία στις συγκεκριμένες περιοχές, κάδους για την ανακύκλωση γυαλιού, αλουμίνιου, πλαστικού και χαρτιού.

Ταυτόχρονα, στους επισκέπτες θα μοιράζονται τσάντες πολλαπλών χρήσεων –ώστε ο καθένας να φροντίσει για την περισυλλογή των απορριμμάτων του– καθώς και χαρταετοί από ανακυκλώσιμα υλικά. Όλα τα υλικά που θα συγκεντρωθούν στους κάδους ανακύκλωσης τη συγκεκριμένη ημέρα, θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ανακυκλωμένων χαρταετών που θα μοιραστούν την επόμενη χρονιά στο κοινό.

Η Λήδα Παπάζογλου-Βατσάκη, Marketing Manager της Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ, δήλωσε σχετικά: «Η Καθαρά Δευτέρα φέρνει κάθε χρόνο τον Μακεδονικό Χαλβά στο εορταστικό τραπέζι, καθιστώντας τον γευστικό πρωταγωνιστή σε μία μέρα χαράς και χαλαρότητας για όλους. Όμως, η προστασία του περιβάλλοντος δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ποτέ χαλαρά. Έτσι, αποφασίσαμε να γιορτάσουμε τη φετινή Καθαρά Δευτέρα «καθαρά», μέσα από μια περιβαλλοντική πρωτοβουλία η οποία φιλοδοξούμε να δείξει ότι μικρές, απλές πράξεις μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά για το περιβάλλον».

Δείτε ακόμα:  500 πακέτα ελπίδας κι αγάπης

Ο Μακεδονικός Χαλβάς προτρέπει τους καταναλωτές να επισκεφθούν τη σελίδα defterakathara.gr για να λάβουν χρήσιμες συμβουλές για το πώς και οι ίδιοι με τη σειρά τους μπορούν να συμβάλλουν ώστε να γιορτάσουν την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας με «πράσινο τρόπο», καθώς και για να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να συμμετέχουν σε σχετικό διαγωνισμό με δώρο απολαυστικά προϊόντα.

Από αριστερά προς τα δεξιά, Τα στελέχη της εταιρείας «Αφοί Χαΐτογλου»: Μανώλης Παυλίδης, Εμπορικός Διευθυντής, Λήδα Παπάζογλου-Βατσάκη, Marketing Manager, Νικόλαος Χαΐτογλου, Διευθύνων Σύμβουλος

Σχετικά με τον Μακεδονικό Χαλβά

Ο Μακεδονικός Χαλβάς είναι ένα έδεσμα απόλυτα ενταγμένο στη Μεσογειακή Διατροφή και παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι, με αποτέλεσμα να διατηρεί ακέραια όλα τα ευεργετικά συστατικά του πολύτιμου αυτού σπόρου. Πλούσιος σε ασβέστιο, σίδηρο και σελήνιο, ο Μακεδονικός Χαλβάς αποτελεί πηγή μαγνησίου, ψευδαργύρου και φυτικών ινών και είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα για τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού.

Σχετικά με την εταιρεία Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ

Από το 1924, η Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό και τεχνολογία αιχμής, παράγει παραδοσιακά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας με βάση το σουσάμι, απόλυτα ενταγμένα στη Μεσογειακή Διατροφή.

Εδώ και περίπου έναν αιώνα, η Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ απευθύνεται στους καταναλωτές της με τον ίδιο σεβασμό και αγάπη, αναπτύσσοντας μαζί τους μια σχέση εμπιστοσύνης που περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα της, αφού παράλληλα με τα προϊόντα σουσαμιού, παράγει και εμπορεύεται και άλλα προϊόντα διατροφής, με γνώμονα πάντα τη σταθερή ποιότητα στο τελικό αποτέλεσμα.

Μοιραστείτε:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top